Voeders Pauwels - Hobbyvoeders

Hieronder vind je alle voeders terug uit ons aanbod. We hebben ze speciaal voor jou onderverdeeld in handige categorieën. Zo kan je snel de juiste voeders voor je dieren terugvinden. 

Voeders voor kippen


De juiste voeding voor gezonde kippen

Wat is eigenlijk het ideale kippenvoer ? Want tenslotte zijn kippen van naturen toch alleseters ?

Als er een groene uitloop ter beschikking is zullen de kippen dan ook een deel van hun voedsel zelf bij elkaar scharrelen.

In een natuurlijke omgeving pikken ze graag groenvoer en zaden, maar ook insecten, slakken en wormen nemen ze graag op in hun menu.

Willen we als kippenhouder gezonde kippen met een goede productie van eieren of vlees, dan zullen we  dagelijks moeten bijvoederen met een portie granenmengeling.

Evenwichtige voeding met veel variatie

Veel variatie in de kippenvoeding is van het grootste belang.

Als je in de mogelijkheid bent kan je best een ruime uitloop voorzien. De kippenren beplanten met zaad- en vruchtdragende planten is ook interessant. Vraag naar onze beschikbare zaadmengsels voor uw aanplanting. Want in een ruime groene omgeving zullen de kippen veel actiever op zoek gaan naar een gevarieerde voeding.

Kippen met weinig uitloop en te veel kippenvoer hebben de neiging om gemakkelijk te vervetten en te veel vet belemmert dan weer een goede leg.

Granen op het menu

Het basisvoedsel van de kip bestaat vooral uit granen. Ze zijn er dol op. 

Granen leveren de koolhydraten en zijn noodzakelijk voor de energievoorziening van onze dieren.

Hebt u kleine kipjes, dan schaft u zich beter een gebroken granenmengeling aan. Want de volle graankorrels zijn doorgaans te grof kippenvoer voor de kleine snaveltjes.

Afhankelijk van de behoeften zijn er verschillende voeders in ons gamma. Kippen in de groei hebben nood aan een andere voedersamenstelling dan leggende kippen. Kuikens krijgen dan weer een fijner opfokkuikenmeel.

Sommige kippenliefhebbers kiezen voor geperste legkorrels in plaats van een gemengde granenmengeling. Op die manier krijgen de kippen alle benodigde stoffen naar binnen en kunnen ze niet alleen de lekkerste granen eruit pikken.

Graanmengeling gebroken (25kg)
€ 10,50
Legmeel (20kg)
€ 15,50
Gebroken maïs zuiver (40kg)
€ 20,00
Maïs of Tarwe zuiver (40kg)
€ 15,50

Voeders voor konijnen


Voeders voor honden en katten


Op bestelling: CANI ECO, CANI Lamb Rice, CANI Zalm Rice, CANI Senior/Light
€ 0,00
Kattenkorrels Felin adult chicken (4,5kg)
€ 20,00

Voeders voor paarden


Manegemengeling (20kg)
€ 13,00
Condition mix (20kg)
€ 12,70
Condition cube (20kg)
€ 12,00

Voerders voor schapen, geiten, hertachtigen


Manegemengeling (20kg)
€ 13,00