Onze selectie aan rodenticiden

Control

Gepelde haver voor een uitzonderlijke opname, zelfs in deaanwezigheid van concurrerend voedsel. Voor gebruik in en om gebouwen. Tegen muizen, bruine ratten.

 

Rodan Overdose


 

Tegen bruine ratten en huismuizen binnen en buiten gebouwen. Lokaas op basis van volle tarwekorrels, zeer aantrekkelijk.

 

Rastop Super vlokken


Tegen bruine ratten en huismuizen in en rond gebouwen, zeer smakelijk mengsel van tarwevlokken en tarwekorrels. De vlokken bieden een aantrekkelijk alternatief voor concurrerende voedingsmiddelen.

Murin Facoum Pasta


Vet en smeuig lokaas, alom bekend bij de professionelen. Zeer krachtig anticoagulans, zeer werkzaam tegen bruine ratten, zwarte ratten en huismuizen, één enkele opname kan voldoende zijn. De specifieke samenstelling zorgt voor een optimale opname. Toegelaten voor gebruik in en rond gebouwen en vuilnisbelten. Het product is voorgedoseerd in porties van 12 g.

 

Strong BRF

Tegen zwarte ratten, bruine ratten en huismuizen, in en rond gebouwen. Deze granenmengeling wordt vooral gewaardeerd door zwarte ratten, maar biedt ook uitstekende resultaten in de strijd tegen bruine muizen en ratten.

 

Bron: www.biosix.eu

RACUMIN ® FOAM

RACUMIN ® FOAM

Rodenticide in schuimvorm ter bestrijding van ratten en muizen. Een ondersteunende maatregel bij bestrijdingsacties met lokaas. Eénmaal toegepast, zal het product gedurende meerdere dagen blijven opschuimen.

Het product moet toegepast worden op overdekte locaties waar knaagdieren geregeld komen: rondom holingangen, openingen in het metselwerk, smalle doorgangen, verlaagde plafonds, isolerende wanden, schachten, dwarsbalken. Om knaagdieren toe te laten hun toegangspunten te blijven gebruiken, is het belangrijk dat deze niet volledig afgesloten worden door het schuim. De toegang moet nog duidelijk zichtbaar blijven.

Wanneer de knaagdieren in contact komen met het product, blijft dit aan hun pels kleven. Als gevolg hiervan zullen ze hun vacht schoonmaken waardoor ze de actieve stof opnemen

• Actieve stof: coumatetralyl

• Dosis: voor de bestrijding van ratten; 20 - 30g schuim per holingang of doorgang, voor de bestrijding van muizen; 4 - 30g schuim per holingang of doorgang

FATAL

FATAL

FATAL® PASTA is een vettig, deegachtig lokaas ter bestrijding van ratten en muizen in en rond gebouwen en in rioleringen. De speciale samenstelling van fatal pasta garandeert een goede opname door knaagdieren. Het bevat een krachtig bloedstollingremmend middel.

Eén enkele opname kan al voldoende zijn voor het doden van het knaagdier. De dood treedt pas op enkele dagen na consumptie van het lokaas, zodat lokaasschuwheid uitgesloten is. Voor gebruik binnen en buiten (rond gebouwen) en in rioleringen. Leg de zakjes uit in beveiligde lokaasdozen of onder afdekking in de zones waar de knaagdieren actief zijn.

Het is belangrijk een grondige studie van de besmette zone uit te voeren, in het bijzonder bij moeilijk toegankelijke en afgelegen locaties, dit om een duidelijk inzicht te hebben van de infectiegraad. 

• Actieve stof: brodifacoum

• Dosis: - Muizen: leg 1 tot 2 zakjes (10-20 g lokaas) per lokaasdoos of lokaaspunt uit. Afstand tussen de lokaaspunten 5 m. (2 m in geval van ernstige overlast). - Ratten: leg 1 tot 6 zakjes (10-60 g lokaas) per lokaasdoos of lokaaspunt uit. Afstand tussen de lokaaspunten 10 m. (5 m in geval van ernstige overlast). - Ratten in rioleringen: bevestig met een draad aan de bestaande structuren 2 tot 20 zakjes (20–200 g lokaas) per mangat, zodat het lokaas niet kan meegenomen worden. Rodenticide bestemd voor professioneel gebruik (gesloten circuit).

KLERAT BLOC

KLERAT BLOC

Geparaffineerde blokjes tegen ratten en muizen, super krachtig. Handige blokjes van 20g met centrale opening. Zeer krachtige actieve stof, één opname volstaat. Zeer water-resistent. Tegen muizen: passen in lokaasdozen met slot (HACCP). Tegen ratten: passen in alle rattenvoederdozen. Kunnen ook bevestigd worden met ijzerdraad of spijker. Gebruik enkel toegelaten in gebouwen en gesloten riolen.

  • Actieve stof:  Brodifacoum

 

MAKI BLOC

MAKI BLOC

Extrusieblok geregistreerd voor de bestrijding van huismuizen, zwarte en bruine ratten. Gebruik voor landelijke en stedelijke hygiëne in en rond gebouwen. Ideaal voor vochtige plaatsen. Blokjes van 40 gram. Een homogene verdeling van de actieve stof in het lokaas zorgt voor maximale efficiëntie. Homogeen mengsel van gemalen en hele granen voor een optimale attractiviteit. Gering gehalte aan paraffine om de aantrekkelijkheid te waarborgen.

• Actieve stof: Bromadiolone

• Dosis:

In en rond gebouwen

  • Zwakke infestatie: tot 200g / lokdoos (om de 8-10m)
  • Sterke infestatie: tot 200g / lokdoos (om de 4-5m)

Op stortplaatsen en afvalplaatsen

  • Zwakke infestatie: tot 200g / lokdoos (om de 10-15m)
  • Sterke infestatie: tot 200g / lokdoos (om de 3-5m)
  • Zonder de dosis van 40kg / ha te overschrijden

Riolen

  •  Bevestiging tot 200g blokken aan elke rioolput

In de buurt van infrastructuur

  • Zwakke infestatie: tot 200g / lokdoos (om de 10-15m)
  • Sterke infestatie: tot 200g / lokdoos (om de 3-5m)

PELGAR BRODIFOUM

PELGAR BRODIFOUM

Lokaas op basis van gesneden haver voor de bestrijding van ratten en muizen in en rond gebouwen. Lokaas op basis van haver garandeert een goede opname door knaagdieren. Bevat een krachtig bloedstollingsremmend middel. Eén enkele opname kan al voldoende zijn voor het doden van het knaagdier. De dood treedt pas op enkele dagen na consumptie van het lokaas, zodat lokaasschuwheid uitgesloten is.

• Werkzame stof: Brodifacoum

• Dosis: 10-20g /lokaaspunt voor muizen, 10-60g /lokaaspunt voor ratten

RODEX ® GRAAN

RODEX ® GRAAN

 

Rodex®-G is een lokaas op basis van granen met bromadiolone als actieve stof ter bestrijding van bruine ratten en huismuizen.

Het lokaas in beveiligde lokaasdozen uitleggen. Gebruik voor binnen en rond gebouwen; het betreft zowel private als openbare gebouwen alsmede gebouwen en constructies bestemd voor de landbouw.

• Actieve stof: bromadiolone

• Dosis:

- Muizen: geringe plaag - Tot 50g lokaas per lokaaspunt om de 5 meter. Grote plaag – Tot 50g lokaas per lokaaspunt om de 2 meter.

- Ratten: geringe plaag - Tot 200g per lokaaspunt om de 10 meter. Grote plaag - Tot 200g per lokaaspunt om de 5 meter. RODENTICIDE BESTEMD VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK (GESLOTEN CIRCUIT)

 

RODEX ® BLOC

RODEX ® BLOC

Vochtbestendige waxblok op basis van gemengde graansoorten en gebroken graan in eetbare paraffinewas, ter bestrijding van ratten en muizen. Voor gebruik binnenhuis, rond gebouwen en in rioleringen. Toepassen in beveiligde lokaasdozen. 10kg: miniblokjes ± 20g met centrale opening, L 36mm x B 36mm x H 15mm

 

• Actieve stof:  Bromadiolone

• Dosis: Ratten: tot 200g/lokaaspunt, Muizen: tot 40g/lokaaspunt

SORKIL BLOC

SORKIL BLOC

Geparaffineerde miniblokjes tegen ratten en muizen. Samengesteld uit mix van granen. Miniblok van ±20g, L 36mm x B 36mm x H 15mm, mét centrale opening. Past perfect in alle muizen- en rattenvoederdozen. Bevestiging met ijzerdraad of spijker mogelijk. Super attractief voor muizen. Geschikt voor rattenbestrijding in onder andere riolen, waterzuiveringsstations, etc. In trays van 24 stuks, 18 trays per karton (CODE: SB001D); of los verpakt in emmers (CODE: SB5)

• Actieve stof: Difenacoum

• Dosis: 1 - 2 blokjes/voederplaats voor muizen, 4 - 10 blokjes/voederplaats voor ratten

SORKIL G-PRO

SORKIL G-PRO

Sorkil®-G PRO is een lokaas op basis van granen ter bestrijding van ratten en muizen. Het lokaas in beveiligde lokaasdozen uitleggen. Gebruik voor binnen en rond gebouwen; het betreft zowel private als openbare gebouwen alsmede gebouwen en constructies bestemd voor de landbouw.

• Actieve stof: Difenacoum

• Dosis:

- Tegen ratten: van 80 g tot 200 g product per lokaasdoos 15 meter van elkaar verwijderd.

- Tegen muizen: van 25 g tot 30 g product per lokaasdoos 3 meter van elkaar verwijderd.

Het aantal te gebruiken lokdozen is afhankelijk van de te behandelen zone, de geografische context en de besmettingsgraad. Klaar voor gebruik lokaas. Te gebruiken in veilige niet makkelijk te openen ('tamper-resistant') lokdozen. Te gebruiken in afgedekte en beveiligde lokaaspunten.

RODENTICIDE BESTEMD VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK (gesloten circuit)

TAGET WHEAT TECH

TAGET WHEAT TECH

TARGET® WHEAT TECH is een geïmpregneerd kant-en-klaar graanlokaas ter bestrijding van ratten en muizen. Uitsluitend voor gebruik binnenshuis in gebouwen en buitenshuis rond gebouwen. Effectief voor de bestrijding van bruine, zwarte ratten en muizen. Het product heeft een bewezen werking op de zwarte rat. Het is een bijzonder aantrekkelijk lokaas op basis van volle tarwe. Dankzij een uniek fabricageproces wordt de actieve stof tot in de kern van de granen gelijk verdeeld. Bevat een bitterstof die dient als afschrikmiddel voor mensen en niet-doelwit dieren.

TARGET® WHEAT TECH bevat 0,0025% difethialone , een bloedstollingremmend middel van de nieuwste generatie, en een bitterstof als afschrikmiddel voor mens en niet-doelwit dieren. Een éémalige beperkte inname volstaat om het knaagdier te doden. De dood treedt wel slechts op na enkele dagen (4 tot 10 dagen) na consumptie van het lokaas. Lokaasschuwheid is dus uitgesloten. Aan de hand van de aanwezigheid van de rode kleurstof in de uitwerpselen van het knaagdier kan worden gecontroleerd of het lokaas werd opgegeten.

• Actieve stof: difethialone

• Dosis:

- muizen: tot 50 g om de 2-3 m bij geringe plaag, om de 1-1.5 meter bij grote plaag

- bruine rat, zwarte rat: tot 200 g om de 8-10 m bij geringe plaag, om de 4-6 m bij grote plaag. Rodenticide bestemd voor professioneel gebruik.

TOMCAT BLOX

TOMCAT BLOX

Geëxtrudeerde haverblok tegen bruine rat en muizen. Langwerpige blokjes van 28g met centrale perforatie. Zonder vet of paraffine. Zeer aantrekkelijk door speciaal fabricatie procedé. Ideaal voor de «T» voederbuis. Enkel toegelaten voor niet-agrarisch gebruik.

• Actieve stof: Bromadiolone

• Dosis: 1 blokje/voederplaats voor muizen / 3 – 5m, 2 - 10 blokjes/voederplaats voor bruine rat / 10m